Κυπαρίσης   Σπύρος Η περιοχή Κρατήσεις Επικοινωνία
 

   Η Λέσβος είναι ένα πολύ όμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου, το τρίτο μεγαλύτερο της Ελλάδας, με εναλλασσόμενο τοπίο. Ελαιόδενδρα, πεύκα, βαλανιδιές, οξιές και καστανιές συνθέτουν το μοναδικό δασικό της περιβάλλον.

   Μοναδικό αξιοθέατο του νησιού είναι το απολιθωμένο δάσος κοντά στην Ερεσό ηλικίας 20.000.000 ετών, που έχει χαρακτηρισθεί ως το 2ο σημαντικότερο στον κόσμο. Το Μουσείο Απολιθωμάτων στο ψαροχώρι Σίγρι είναι ένα από τα σπουδαιότερα της Ευρώπης.

   Σε πολλά σημεία του νησιού υπάρχουν θερμές ιαματικές πηγές. Οι κοντινότερες και καλύτερα εξοπλισμένες είναι του κόλπου της Γέρας σε απόσταση 10 χλμ. από τη Σκάλα Μυστεγνών, αλλά λειτουργούν και της Θερμής σε 6 χλμ.

   Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη Μόρια, ένα μικρό παραδοσιακό χωριό 10 χλμ. από τις κατοικίες, όπου σώζεται ένα πανέμορφο Ρωμαϊκό υδραγωγείο που ύδρευε την πόλη της Μυτιλήνης. Στα 6 χλμ. στο χωριό Θερμή υπάρχουν αρχαιότητες και μια βυζαντινή εκκλησία του 9ου αιώνα μ.Χ. η Παναγία η Τρουλωτή.
Η πρωτεύουσα του νησιού απέχει μόλις 20 χλμ από τη Σκάλα Μυστεγνών. Στη Μυτιλήνη θα βρείτε όλα όσα ζητάτε σε μια σύγχρονη πόλη.

   Αξίζει όμως να ξεναγηθείτε στα μνημεία και τους χώρους πολιτισμού που διαθέτει. Στα χρόνια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ένας από τους στρατηγούς που διήφθηναν τη Λέσβο ήταν ο περίφημος καλοφαγάς Λούκουλλος που άφησε τα ίχνη του και στην κουζίνα της Λέσβου. Στο σημαντικό Αρχαιολογικό μουσείο της Μυτιλήνης μπορούμε να δούμε εκτεθειμένα τα σκεύη της κουζίνας του που βρέθηκαν σε ανασκαφές. Στη Μυτιλήνη μπορούμε να επισκεφτούμε και άλλα ενδιαφέροντα μουσεία (Θεόφιλου, Τεριάντ, Βυζαντινό κ.ά.).

    Προς την αντίθετη κατεύθυνση στα 20 χλμ. θα βρεθείτε στο χωριό Μανταμάδος, όπου υπάρχει ένα μοναστήρι του 18ου αιώνα με ατόφια τα τείχη του και μια εικόνα φαγιούμ. Γενικά, το νησί της Λέσβου είναι γεμάτο φυσικές ομορφιές και ιστορικές αναμνήσεις. Από τα σπίτια που θα μένετε μπορείτε εύκολα να επισκευθείτε κάθε μέρος του.

Copywrite © kiparisis.gr   2021 find us at Facebook   Tripadvisor
powered by Bee Team